Στεφάνου Κωνσταντίνος

Σύντομο βιογραφικό

Δρ. Στεφάνου Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Ι. Στεφάνου είναι Καθηγητής Λογιστικών Πληροφοριακών Συστημάτων (γνωστικό αντικείμενο: Μηχανογραφημένη Λογιστική) του Τμήματος Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρησιακών Πόρων, Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (2013-2015), Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (2014-2015) και είναι ο ιδρυτής και πρώτος Διευθυντής του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης (νυν ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΔΙΠΑΕ.
Το 2005 έγινε μέλος συνεργαζόμενου προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στο οποίο διδάσκει έως σήμερα στην ενότητα «Λογιστική» του προγράμματος Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ).

Από το 2011 μέχρι και σήμερα διδάσκει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και εποπτεύει διπλωματικές εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών. Είναι επίσης μέλος της τριμελούς επιτροπής εποπτείας υποψηφίων διδακτόρων.
Ο Δρ Στεφάνου έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει επτά βιβλία στον χώρο της λογιστικής και των πληροφοριακών συστημάτων και κεφάλαια σε βιβλία. Έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές συνεδρίων και συντακτικές επιτροπές επιστημονικών περιοδικών όπως το Business Process Management Journal και το Journal of Accounting Information Systems.

Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου International Conference on Enterprises, Systems, Accounting, Logistics and Management (ICESALΜ) επί δεκαέξι συνεχή έτη.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΘ141 – ΤΚ 57400, ΣΙΝΔΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ: 2310013206

Email: stefanou [at] ihu.gr

Μαθήματα που διδάσκει στο ΜΒΑ

Βιογραφικό σημείωμα