Σταλίδης Γεώργιος

Σύντομο βιογραφικό

Δρ. Σταλίδης Γεώργιος

Ο Γιώργος Σταλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε (πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΑΤΕΙΘ) με επιστημονική ειδίκευση στις τεχνολογίες πληροφορικής για εξαγωγή και μοντελοποίηση γνώσης και την πολυδιάστατη στατιστική ανάλυση δεδομένων. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχ/κός Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, έχει μεταπτυχιακό Μάστερ σε Αυτόματο Έλεγχο και Τεχνολογίες Πληροφορικής του UMIST Μεγάλης Βρετανίας και διδακτορικό σε τεχνολογίες μοντελοποίησης, προσομοίωσης και επεξεργασίας εικόνας από το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μηχανική γνώσης (Knowledge engineering), επιχειρηματική ευφυΐα και αναλυτική, πολυδιάστατη ανάλυση δεδομένων και η μηχανική μάθηση. Έχει ερευνητική εμπειρία στις εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας στο μάρκετινγκ και τη διοίκηση τουριστικών προορισμών, τις διαδικτυακές εφαρμογές ηλεκτρονικού επιχειρείν και διαμοιρασμού γνώσης, καθώς και την επεξεργασία σημάτων και εικόνων.

Ο Γ. Σταλίδης είναι διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Επιχειρηματικής Ευφυΐας, έχει πολυετή ερευνητική εμπειρία ως γενικός συντονιστής ή τεχνικός διευθυντής σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα, ενώ το δημοσιευμένο του έργο περιλαμβάνει 29 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 3 βιβλία/κεφάλαια και 54 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων.

Στοιχεία επικοινωνίας

Κτίριο Μάρκετινγκ/Βιβλιοθηκονομίας, 1ος όροφος, Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Δι.Πα.Ε, Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

Τηλ: (+30) 2310 013246

Email: stalidgi [at] ihu.gr

Μαθήματα που διδάσκει στο ΜΒΑ

Βιογραφικό σημείωμα